Wednesday, September 14, 2011

1. After evaluating your professional environment, what area(s) of interest have
you focused on for your Action Research Capstone project?


THE I-PAD AS ASSITIVE TECHNOLOGY FOR AUTISTIC AND ASPERGER'S CHILDREN.

2. Why have you chosen this direction? I AM THE DAD OF AN AUTISTIC 12 YEAR OLD BOY, WHO HAS THIS EDUCATIONAL NEED. I FEEL THE NEED TO HELP OTHER PARENTS AND CHILDREN WITH THE SAME OR SIMILAR ISSUES OUR FAMILY HAS WITH AUTISM.
3.
  • Describe your target audience. PARENTS, AND EDUCATORS AND SPECIAL EDUCATION PERSONNEL.

  • How do you anticipate them playing a role in ensuring that your results will make a difference in your environment? YES TO A POINT I DO, BUT THE FINAL DETERMINATION OF THIS TECHNOLOGY'S USE IS UP TO EACH INDIVIDUAL TEACHER THAT MY SON HAS, AS I WILL BE USING HIM AS A PHASE I EXAMPLE, SINCE I DO NOT ACTIVELY HAVE A CLASSROOM AT THIS TIME.
4. You should have started researching the current literature surrounding your
topic, please describe any challenges/difficulties you are having with this
process and/or any helpful hints/tips that you have discovered to make this
process easier.

APPLE COMPUTERS INC. SINCE 1999 HAS PROHIBITED ANY CONTACT WITH RESEARCH EFFORTS FROM ANY COLLEGES OR UNIVERSITIES, SO, TALKING TO ANYONE ON THEIR DEVELOPMENT TEAM IS NOT POSSIBLE. HOWEVER, I AM IN THE PROCESS OF CONTACTING THIRD PARTY DEVELOPERS FOR DIFFERING APPS THAT HELP AUTISTIC CHILDREN ON THE INTERNET. I ALSO PLAN TO CONTACT FUTURE HORIZIONS, THE JOINT BUISNESS VENTURE OF DR. TONY ATWOOD, AND DR. TEMPLE GRANDIN, FOR TIPS ON RESEARCHING THIS TOPIC, AS SOON AS POSSIBLE.

No comments:

Post a Comment